Kjennetegn og symptomer på melkeproteinallergi

Siden symptomene på allergi mot melk varierer, kan det være vanskelige å gjenkjenne disse. Spesielt vanskelig kan det være siden symptomene kan ligne barnets naturlige oppførsel, for eksempel gulping eller gråt. Symptomene kan også ligne andre vanlige problemer, for eksempel søvnvansker eller rennende nese. Det er også viktig å merke seg at ikke alle symptomene oppstår umiddelbart (innen to timer) etter mating. Det kan ta opptil to dager eller til og med en uke, før enkelte symptomer viser seg.

 

Les mer om ulike symptomer på melkeproteinallergi: anafylaktisk sjokk, diaré, eksem, forstoppelse, gråt og kolikk, utslett, vedvarende hoste, brekninger, matvegring, elveblest, utrøstelig gråt, refluks og oppstøt, snue og nysing, hevelser, søvnvansker, vekstforstyrrelser, hvesende pust.

Informasjonsbrosjyre - Melkeproteinallergi

I denne brosjyren finner du mer informasjon om melkeproteinallergi, symptomer, tips og råd samt en symptomdagbok.

 

Norsk

Hvis barnet ditt viser tegn på melkeproteinallergi, bør du kontakte helsestasjon eller lege.

Symptomene på allergi kan være plagsomme, spesielt siden du er inne i en fase der du akkurat er i ferd med å bli kjent med det nyfødte barnet ditt. Hvis du har mistanke om at barnet kan være allergisk mot proteiner i kumelk, skal du bestille time på helsestasjon eller legesenter slik at det kan bli stilt en diagnose. Allergi mot kumelkprotein kan enkelt takles ved å endre barnets kosthold, så det er ingen grunn til engstelse.

 

Det er viktig at du ikke eksperimenterer med å gi babyen din en diett fri for kumelk før du har fått anbefalinger og råd fra lege.

 

Kan det være allergi mot kumelkprotein?

Ved å svare på noen enkle spørsmål i symptomtesten, kan du hjelpe legen med å avgjøre om barnet har allergi mot kumelkproteinSymptomtest

Sørg for å være forberedt til legebesøket

Legen kommer til å undersøke barnet og spørre deg om du har lagt merke til noen symptomer. Hvis det er mistanke om allergi, kan legen utføre forskjellige tester for å stille en diagnose.

Mer informasjon om hvordan legen stiller en diagnose


Symptomdagbok

Share