Resource® Protein er en næringsdrikk til spesielle medisinske formål. Skal brukes bare under medisinsk tilsyn. Egnet som eneste næringskilde, merk proteininnhold. Kun egnet fra 3 års alder. Må ikke brukes parenteralt.
Ristes før bruk. Serveres gjerne avkjølt. Sjokolade og kaffesmakene er gode å servere lett oppvarmet. Ved oppvarming i mikrobølgeovn skal Resource® Protein helles over i en annen beholder.
|
Til kostholdsbehandling av pasienter med eller i risiko for underernæring og som samtidig har et forhøyet proteinbehov, f.eks. etter operasjon, hoftefraktur,1 ved sårtilheling2,3 og sarkopen fedme.4 Også egnet for f.eks. Crohns sykdom
1–3 flasker per dag som tilskudd eller som eneste kilde til ernæring i henhold til legens/klinisk ernæringsfysiolog anbefaling.
Kaffe, Aprikos, Sjokolade, Jordbær, Skogsbær, Vanilje
Uåpnede flasker oppbevares tørt og kjølig. Flasker som er åpnet oppbevares lukket i kjøleskap og brukes innen 1 døgn. Produkt som er åpnet og heldt opp skal tildekkes godt og brukes innen 6 timer. UHT steriliseret. Pakket i beskyttende atmosfære.
Vann, melkeproteiner, glukosesirup, sakkarose, vegetabilsk olje (raps), mineraler (kaliumklorid,
kaliumsitrat, natriumsitrat, magnesiumsitrat, magnesiumoksid, jernsulfat, sinksulfat, mangansulfat,
kobbersulfat, natriumfluorid, kromklorid, natriummolybdat, kaliumjodid, natriumselenat),
emulgator (E471), aroma, stivelse*, vitaminer (C, E, niacin, pantotensyre, B6, A, tiamin, riboflavin, folsyre, K, biotin, D), stabilisator (E407), fargestoff**.
Rekkefølgen i ingredienslisten kan variere noe mellom smakene.
* I alle smaker bortsett fra sjokolade
** Fargestoff:
Aprikos: E120 og 160aii
Jordbær:E 120
Skogsbær: E 120
Kaffe:E 150c
Sjokolade: fettfattig kakaopulver (1,4%)
Kontrollér alltid informasjonen på forpakningen før bruk.
Halal-sertifisert
1. Wengstrom et al (2009). Importance of dietary advice, nutritional supplements and compliance for maintaining body weight and body fat after hip fracture. J. Nutr. Health Aging. 13, 632–638 (2009).
2. Cereda E, Gini A, Pedrolli C, Vanotti A. Disease-specific, versus standard, nutritional support for the treatment of pressure ulcers in institutionalized older adults: a randomized controlled trial. J Am Geriatr Soc 2009;57: 1395e402.
3. van Anholt RD, Sobotka L, Meijer EP, Heyman H, Groen HW, Topinkova E, et al. Specific nutritional support accelerates pressure ulcer healing and reduces wound care intensity in nonmalnourished patients. Nutrition 2010;26:867e72.
4. Milne AC, Potter J, Vivanti A et al. Protein and energy supplementation in elderly people at risk from malnutrition. Cochrane Database Syst Rev. 2009;CD003288.