OPPKJØP OG PARTNERSKAP


Gjennom å bygge videre på sin kjernevirksomhet HealthCare Nutrition, som er en ledende aktør innen den medisinske ernæringsindustrien, har Nestlé Health Science satt seg som mål å utvikle ernæring som forandrer hvordan mennesker ivaretar helsen sin gjennom kostholdet. Innenfor dette området har Nestlé Health Science foretatt flere oppkjøp og investeringer samt inngått partnerskap.


vitaflo

Gjennom oppkjøpet av Vitaflo – med hovedkontor i Liverpool i Storbritannia – har vi hos Nestlé Health Science kunnet etablere oss i et hurtigvoksende marked knyttet til medfødte, metabolske sykdommer hos barn.

Metabolske sykdommer skyldes manglende eller nedsatt funksjon av de enzymene som trengs for å bryte ned fett, karbohydrater eller proteiner i maten, og som kan føre til alvorlige medisinske problemer og ofte en skreddersydd, livslang ernæringsbehandling. Vitaflos ernæringsprodukter hjelper pasienter til å beholde eller gjenopprette sin metabolske homeostase, noe som har stor betydning for pasientene. En viktig faktor for etterlevelse er å utvikle produkter som smaker godt, og som er lette og praktiske å bruke.

http://www.vitafloweb.com


prometheus

I tråd med målet vårt om å utvikle nye, vitenskapelig baserte ernæringsprodukter for pasienter med gastrointestinale sykdommer eller tarmdysfunksjon, kjøpte vi i august 2011 opp Prometheus Laboratories Inc. med ca. 500 ansatte og hovedkontor i San Diego i California (USA).

Prometheus har en bakgrunn med innovasjoner innen diagnostikk og lisensierte legemidler innenfor gastro og onkologi, og har et team med høyt kvalifiserte legemiddelkonsulenter.

Prometheus har blant annet arbeidet med å tydeliggjøre bruksområdet med Nestlé Health Sciences varemerke Boost®, som er et ernæringsprodukt innen GI-området som markedsføres av HealthCare Nutrition. Dette er et ledd i arbeidet vårt med å virkeliggjøre konseptet med individuelt tilpasset helsestell, noe som bygger på en integrert strategi med diagnostikk, legemiddelbehandling og ernæringsprodukter. En strategi der legemidler kompletteres med ernæringsbehandling som kan optimere legemiddeleffekten og lindre bivirkningene, i tillegg til å fremme restitusjon og sykdomsbehandling.

http://www.prometheuslabs.com


pamlab

Nestlé Health Science har kjøpt opp Pamlab, som er et USA-basert selskap med en innovativ produktportefølje med næringsmidler for ernæringsbehandling av pasienter med mild kognitiv svikt, depresjon og diabetesrelatert perifer nevropati.

Oppkjøpet styrker Nestlé Health Sciences produktportefølje innen metabolsk helse og hjernehelse.

I Pamlabs produktportfölj av receptbelagda livsmedel för speciella medicinska ändamål ingår Metanx®, en av Pamlabs viktigaste produkter, vilken utvecklats för att uppfylla speciella näringsbehov hos patienter med diabetes. Pamlab tillverkar även Deplin®, ett livsmedel för speciella medicinska ändamål som är specifikt utvecklat för patienter med antidepressiv medicinering mot klinisk depression.

I tillegg produserer selskapet CerefolinNAC®, som er et næringsmiddel for spesielle medisinske formål, og som er tilpasset for de spesielle metabolske næringsbehovene som er forbundet med lett kognitiv svikt.

Merk at Pamlabs produkter kun selges i USA, er reseptbelagte og skal brukes under medisinsk overvåkning.

http://www.pamlab.com


nutrition science

Nutrition Science Partners Limited (NSP) er et nytt 50/50-eid fellesforetak som består av Nestlé Health Science, et heleid datterselskap av Nestlé, og legemiddel- og helse- og sykepleieselskapet Chi-Med.

NSP vil forske på, utvikle, produsere og markedsføre innovative ernæringsprodukter og medisinske produkter som fremstilles av botaniske vekster.

Det nye partnerskapet vil gi Nestlé Health Science tilgang til et av verdens fremste herbarium innen tradisjonell kinesisk medisin. NSP vil fokusere på mage-tarmsykdommer, men skal i fremtiden eventuelt utvide til områdene metabolske sykdommer og hjernesykdommer.


accera

Nestlé Health Science har kjøpt opp en minoritetsandel i Accera, som er et privateid, amerikansk selskap med hovedkontor i Broomfield i Colorado (USA). Accera har spesialisert seg på forskning, utvikling og kommersialisering av medisinske næringsmidler for nevrodegenerative sykdommer, slik som Alzheimers sykdom, som rammer over 30 millioner mennesker rundt om i verden.

Med sin andel i Accera har Nestlé Health Science fått muligheten til å gjøre fremskritt innen området «hjernehelse», noe som følger vår visjon om vitenskapelig basert ernæring.
Acceras viktigste varemerke, Axona®, er et næringsmiddel for spesielle medisinske formål som allerede finnes på det amerikanske markedet, og som er beregnet for klinisk kostbehandling av mild til moderat grad av Alzheimers sykdom.

Merk at Axona® kun er kommersielt tilgjengelig i USA.

Länk: www.accerapharma.com