Gastrointestinale problemer


Mange barn og spedbarn har gastrointestinale vanskeligheter fra tid til annen


Gastrointestinale problemer (GI) kan være alt fra refluks til forstoppelse, og varierer kraftig med hensyn til alvorlighetsgrad og varighet. Riktig ernæringsbehandling kan imidlertid spille en viktig rolle for å forbedre barnets allmenntilstand og livskvalitet.

Gastrointestinale problemer hos barn er et samlebegrep for en rekke sykdommer som kan påvirke hele mage-tarm-kanalen, fra spiserøret og magen til tynntarmen, tykktarmen og endetarmen.

Gastrointestinale problemer hos barn kan ha flere årsaker, blant annet gastroøsofageal reflukssykdom (GØRS), akutt og kronisk diaré, forstoppelse og allergi eller intoleranse for kumelk- eller soyaprotein. Selv om det kan være bekymringsfullt, kan symptomene i forbindelse med disse tilstandene i mange tilfeller behandles utelukkende med ernæring, for eksempel når det gjelder GØRS


Fordøyelsen skjer i mage-tarm-kanalen. Et barn som lider av gastrointestinale problemer, rammes også ofte av malabsorpsjon og fordøyelsesproblemer. Dette kan igjen føre til underernæring. Derfor er det viktig å håndtere barnets næringsinntak for å sikre en normal vekst og utvikling og forbedre allmenntilstanden. Også ved intensivbehandling er et godt næringsinntak direkte forbundet med bedre restitusjon og kortere sykehusopphold.

I Nestlé Health Science jobber vi med å utvikle ernæringsbehandlinger som er skreddersydd for barns individuelle behov. Behovene hos barn og spedbarn med gastrointestinale problemer er spesifikke for tilstanden. Derfor har vi et utvalg av ulike ernæringsløsninger som oppfyller ulike ernæringsbehov og smaker godt, slik at barnet lettere aksepterer maten.