SUNN ALDRING

Ny vitenskap viser at vi kan gjøre mye for å bremse aldringen. Et balansert, alderstilpasset kosthold og regelmessig fysisk aktivitet er hjørnesteiner for god helse. Det er viktig å starte tidlig ettersom forandringer i kroppen kan merkes allerede midt i livet.

En frisk og aktiv aldring er nært knyttet til en livsstil som omfatter regelmessig fysisk aktivitet kombinert med et fornuftig kosthold. Tilstrekkelig inntak av næringsstoffer som vitaminer, mineraler, fibre og proteiner er viktig for å opprettholde normale kroppsfunksjoner som muskelmasse og fordøyelse.

Et balansert kosthold er lettere sagt enn gjort

Det anbefales å ha et fullverdig og balansert kosthold, men dette er ikke alltid så lett. Ny forskning viser at næringsstoffer som er viktige for god helse ofte mangler i maten hos eldre. Tidlige tegn på at kroppen får i seg for lite av viktige næringsstoffer kan være trøtthet, svakhet eller dårligere bevegelighet. * Hvis man ikke får i seg alt man trenger via den vanlige kosten, kan det være gunstig å berike maten med proteiner, vitaminer, mineraler og fibre.

Viktige næringsstoffer for eldre

Følgende stoffer spiller en viktig rolle for å hjelpe den aldrende kroppen til å yte optimalt:

  • Vitaminer som er viktige for kroppens energiproduksjon, slik som B2, B6 og B12, bidrar til å redusere trøtthet og utmattelse.
  • Proteiner bidrar til å øke og opprettholde muskelmassen. Eldre personer trenger mer proteiner per kilo kroppsvekt enn yngre. Med tiden kan tegn på dårlig inntak av proteiner merkes i form av: tap av muskeltonus, følelse av svakhet samt begrenset evne til å utføre aktiviteter.
  • Vitamin D og kalsium virker sammen for å opprettholde et friskt skjelett, og er derfor viktige stoffer for benhelsen.
  • Vitamin C bidrar til normal kollagenproduksjon, som fremmer bruskens funksjon i leddene.
  • Væske er ikke et næringsstoff, men vann er innblandet i nær sagt hver eneste metabolske prosess i kroppen.

Hos Nestlé Health Science vil vi bidra til en sunn aldring. Dette gjør vi gjennom å utvikle og forske på produkter som hjelper den aldrende kroppen med å oppnå et optimalt næringsinntak. På den måten håper vi å kunne inspirere og hjelpe eldre personer til å ta vare på kroppen sin med kosthold og mosjon.

*Dette kan også være symptomer på sykdom.

Les mer
Steng

Share